Artikler

Tjenere

Kong Saul, en karismatisk forkynders fald

1 Sam 15.22-23
Da sagde Samuel: »Vil Herren hellere have brændofre og slagtofre end lydighed mod Herren? Nej, at adlyde er bedre end offer, at lytte er bedre end vædderes fedt. Men genstridighed er som spådomssynd, trods som afgudsdyrkelse. Fordi du har forkastet Herrens ord, har han forkastet dig som konge.«

Tænk sig, Saul havde det hele, og han kunne have fået mere, ja det hele. Han var salvet til konge, og Gud var med ham.

Men fordi han ikke ville adlyde Guds præmisser, Guds ordre, men gå på kompromi, så faldt hammeren, så måtte Gud forkaste Saul som konge, og sætte en anden i hans sted.

Hvad vi også ser er, at Saul gav folket skylden, han tog ikke personligt ansvar for situationen.

Som vi kender af historien, så tog det en del tid, før han blev vippet af pinden, der var en masse modstand og forfølgelse af David, efter han kom ind på scenen, og Saul så at David voksede i yndest fra Herren, så voksede også Sauls misundelse og modstand.

Men Gud vidste godt besked om Sauls fald, før han blev konge, og han havde David i tankerne allerede mens Saul blev kronet til konge.

Men sådan er det også med de forkyndere der falder i falsk lære, ulydighed eller vold, Gud vidste det godt, og han har en plan for det hele, alt sammen fra starten.

Gud har en David, der vil gøre alt hvad Gud vil han skal gøre. Og Gud vil lade det være synligt for alle, at Guds velsignelse er fjernet fra Saul, og givet til David.

Saul var plaget af onde ånder, men David fik Guds yndest og velsignelse.

Saul forsøgte enddag flere gange at dræbe David, men David undflyede hver gang.

1 Sam 16.1
Herren sagde til Samuel: »Hvor længe vil du sørge over Saul, når jeg har forkastet ham som konge over Israel? Fyld dit horn med olie og tag af sted; jeg sender dig til betlehemitten Isaj, for jeg har udset mig en af hans sønner til konge.«

Det er en gruelig ting at falde i den levende Guds hånd, ja, hvis ikke andet, så må det give Gudsfrygt, for han ophøjer en, og forkaster en anden, om de ikke er tjenlige til hans rige og vilje.

Denne hjemmeside © Alpha og Omega Ministries 2019 - design: O Madsen Media