Artikler

Guds vilje

Guds vilje set i bagspejlet

Esajas 6.8
Så hørte jeg Herren sige: "Hvem skal jeg sende, hvem vil gå Bud for os?" Og jeg sagde: "Her er jeg, send mig!"

Der er måske to elementer i at finde ud af Guds vilje i vores liv, nemlig at høre kaldet som Esajas gjorde (Esajas 6.8), men måske også rent billedeligt, at se Gud i bagspejlet, altså at skue tilbage, før man går frem.

Lever vi ikke alle travle liv? Så tales der et ord til os, både af den ene og den anden, og vi fanger måske ikke hvad Gud siger til os, eller Gud bevæger vores hjerte og får os til at sige: "var det ikke en ide at gøre sådan her i kirken?"

Det kan forme sig som vrede, frydefuld glæde over noget, det kan være noget der bevæger dig til gråd, ja det kan være mange ting som kan bevæge dig, men prøv at lytte efter, for det er Guds røst til dig.

Det er Gud der siger: "hvem skal jeg sende, hvem vil gå bud for os?"

Gud vil altid efterlade vidnesbyrd på din vej, som indikere hvad Han ønsker at du skal gøre, hvordan du skal leve Guds vilje ud overfor andre, i kirken og dem omkring dig.

Hvis du giver dig selv til bøn og eftertanke, vil du sikkert kunne se små lys tændt her og der på din livsvej, ting, situationer hvor Gud prikkede dig på skulderen, men du måske ikke forstod det som sådan.

Det er disse prikken på skulderen jeg her ønsker at du skal tænke over, de små lys der er tændt på din vej.

Faktisk, er det meget godt at se tilbage, for at se fremad, eller for at kunne gå fremad.

I en vis forstand ser vi mange gange Gud i bagspejlet, og ikke ansigt til ansigt, som Moses i 2 Mose 33 der så Gud bagfra, omend der står i vers 11 at Moses talte til Gud ansigt til ansigt, men måske netop dette, at han talte, og ikke så Gud ansigt til ansigt.

Og det kan måske siges, at det med at opdage Guds vilje er en process, og ikke bare en enkelt åbenbaring.

Denne hjemmeside © 2019 - design: O Madsen Media