Artikler

Hyrdetjenesten

Trøstens søn

Hyrde embedet (Ef 4.11)

Apgj 4.36
Josef, en levit, der stammede fra Cypern, og som af apostlene fik tilnavnet Barnabas – det betyder Trøstens søn

Hvor utrolig vigtig er ikke hyrdetjenesten, hvor livgivende når den er der, og fungere, og lever deres liv for flokken. Barnabas var godt nok ikke hyrde, men hans navn dækker rigtigt godt over dette embede.

Der er så mange problemer rundt omkring i menighederne, og jeg ved ikke hvor mange der er, der faktisk lytter efter de mennesker, som står i store problemer, de råber til Gud, de forstår ikke, og deres tro, hvor er den lige henne?

Hvor er det en sjælden gave i menigheden, tjenere, almene kristne, der har et lyttende hjerte, og som tager imod det der bliver sagt, og troet. Prøvet ja, men ordene der bliver sagt bliver taget imod for hvad der bliver sagt.

Hvor ofte oplever vi ikke at gå fra en samtale, med en fortroelig, og vi er blevet opløftet, frisk til at gå videre?

Hvor hyrderne ikke lytter, hvor hyrderne ikke kan hjælpe flokken, lider flokken.

Hvor flokken lider, mistrives, og hyrderne ikke forstår, bliver Guds billede visket ud, det kommer ikke til Guds ære, når hyrderne ikke ser Gud klart, ansigt til ansigt, skuende ind i spejlet, og forvandles til samme lighed.

Jeg har arbejdet som pedel, og udfra det jeg har lært, hvis der ikke løber vand ned igennem nedløbsrøret, så er det fordi det er tilstoppet.

Det samme kan siges om Abrahams brønde, som blev tildækket af fjender, så kan også hyrderne, eller menighederne opleve at livet med Gud ikke flyder, som de ser det ske i de vidnesbyrd i bibelen.

Det er derfor profeterne opgave (hvis der da er nogen) at skabe klaring af dette problem, så menigheden kan få Guds velsignelse, få lægedom,

Et trøstens ord, hvor langt kan man ikke gå på det, et lyttende hjerte, hvor skønt er det ikke at blive set, og hørt, og ens ord modtaget som forlydende?

Det er da lægedom i sig selv, så kan man gå en ekstra mil, så kan man klare sig lidt igen.

Denne hjemmeside © 2019 - design: O Madsen Media