Artikler

Hyrdetjenesten

En lektie i hyrdesind

Apg 18.26 (1819)
26. Denne begyndte og at tale frit i Synagogen. Men der Aquilas og Priscilla hørte ham, toge de ham til sig og udlagde ham Guds Vei nøiere.

Aquilas og Priscilla er virkelig et eksempel til efterfølgelse, de tog Apollos til side og underviste ham, de stod ikke til, og lod ham være, men rækte ud til ham, hev ham til side, og underviste ham.

O, for hyrder af dette sind, o for hyrder af dette hjerte, der ikke bare står oppe på prædikenstolen, men er iblandt fårene, som går omkring og tager sig af dem.

Ser man et problem, så hjælper man, ja støtter man.

Jesus er også vort forbillede. Når et får er kommet på afveje, går Han fra de 99 som ikke har omvendelse behov, og går efter det ene der er kommet væk.

Han gør altså noget, Han lader det ikke gå for sig selv, og siger: "det dumme får, nu får det som forskyldt, det er dets egen skyld".

Nej, Han sætter efter det, og når Han finder det, tager Han det på skuldrene og bærer det hjem i folden.

Hvor er de hyrder der følger dette eksempel? Hvor er de hyrder der rækker ud, og samler flokken?

Moses bad: Gid alt Guds folk var profeter. Ikke i embede, men profetisk Ånd. Men er det ikke netop kendetegnet på hyrdetjenesten, den profetiske Ånd?

Så jeg går videre og siger: Gid der var flere hyrder i Guds menighed, for der er mange forkomne får, forvildede, som ikke ved op eller ned,

Denne hjemmeside © 2019 - design: O Madsen Media