Artikler

Profetisk tjenesten

Ingen profet uden en ørkenvandring

Profet embedet (Ef 4.11)

2 Mos 3.1
Moses vogtede får for sin svigerfar Jetro, præsten i Midjan. Da han engang havde drevet fårene langt ud i ørkenen, kom han til Guds bjerg Horeb.

Der er ikke nogen lette løsninger eller lette veje til dette embede, det er den hårde skole, ydmygelser, forkastelse ofte, men det er alt under Guds kontrol.

Det kan tage flere år at gå igennem en ørkenvandring, for at dræbe kødet, for at slå enhver selvvilje ihjel, den higen der ønsker at gå fremad, også selv om Gud siger vent.

Det er i ørkenen at man lærer at vente, vente på ordre fra Gud, vente, på, og lære tåldmoghed.

Ordene, ikke endnu, vent, skal man lære at lytte efter. Man skal have ens egen drivkraft slået ned for at Gud kan komme til.

Man skal forvente at komme igennem ting, hvor man ikke har været før, i ting, hvor man knap nok kan bunde, ting, hvor man er alene med Gud, og hvor der kun er een ting at gøre, at kaste sig helt på Gud.

Jeg siger ikke at man ikke kan fejle i de situationer, perioder, men Gud samler op og siger , prøv igen. Når man er i ørkenen, er vi i lære, og der vil være ting hvor vi ikke ved hvad vi skal gøre, eller kan regne den ud, men kend at Gud er Gud, og han er større end alt.

5 Mos 4.35
Du har fået det at se, for at du skulle vide, at det er Herren, der er Gud, og at der ikke er nogen anden end ham.

Det er dette du også skal lære i ørkenen, du skal kende hvor du har din autoritet fra, og hvem det er du tjener og hvem der går med.

Derfor kan det også ske, at en ørkenvandring kan ske i eteper, at Gud arbejder i en periode med een ting, og i en anden noget andet, men alt hvad Gud gør er med det mål at gøre dig duelig til det embede han kalder dig til.

Moses måtte ud i ørkenen Median, som rod ordet betyder "strid", altså, han skulle i ørkenen og stride med hans egen personlighed, husk på, han havde lige slået en mand ihjel, der var noget i ham selv der skulle slåes ihjel.

Denne hjemmeside © Alpha og Omega Ministries 2019 - design: O Madsen Media