Artikler

Profetisk tjeneste

Salmernes bog: Profetens manual

Når man ser på salmernes bog, så er det interessant at lægge mærke til, at hele 79 gange står der "fjende", "fjender", som om at David var omgivet af dem alle vegne.

Man kan undre sig, for det ser ud til at der var noget ved David som tiltrak deres opmærksomhed, noget der skulle slåes ihjel, nemlig det kald og tjeneste som David havde for GUd.

Men hvad ved vi om David? Han var konge, han var hyrde, men han var også profet.

Hvordan kommer jeg frem til det? Jo, ingen som profeten er så omgivet af fjender som ham, ingen forrådes som ham, ingen forfølges som ham, og ingen taler profetens sprog som David, ingen gør profetens gerning så meget som David.

Der var en periode i mit liv hvor jeg var midt iblandt fjender, og en weekend hørte jeg på audiobibel oplæsning 100 salmer, og jeg så hvor omgivet David var af fjender, og der var bare noget der gik op for mig der.

Læser man profeternes bøger, og læser salmerne i lyset af dem, syntes det at være klart at der foregår et eller andet som ikke er almindeligt.

Nogle har endda forsøgt at bortforklare Davids voldsomhed med at han tog fejl, at i lyset af det nye testamente tager han fejl, men selv Jesus og Paulus taler et samme sprog som David, der er jo ikke nogen forskel.

Lad mig forklare Paulus. Det var profeten Paulus der overgav folk til satan, hvordan det? Jo, Jer 1 taler om mandat til at rykke op og plante, rive ned og bygge op, jeg siger ikke at alle profeter har dette mandat, men jeg tror det er typisk profeten der gør den slags ifølge hvad jeg kan se i bibelen.

David er lige så voldsom, hans forhold til fjenderne er mere barskt end hos andre pseroner i bibelen, hvad angår andre embeder.

Der er heller ikke nogen bog i bibelen der beskriver profetens rolle så voldsomt som salmerne, derfor mener jeg bestemt, at salmernes bog kan tolkes som "profeternes manual", ikke alene, men bestemt også sammen med de andre profet bøger i bibelen.

Denne hjemmeside © 2019 - design: O Madsen Media