Artikler

Tjeneste

Udenfor lejren, et debatoplæg

3 Mos 14.2-4
2 Dette er Loven om, hvorledes man skal forholde sig med Renselsen af en spedalsk: Han skal fremstilles for Præsten, 3 og Præsten skal gå uden for Lejren og syne ham, og viser det sig da, at Spedalskheden er helbredt hos den spedalske, 4 skal Præsten give Ordre til at tage to levende, rene Fugle, Cedertræ, karmoisinrødt Garn og en Ysopkvist til den, der skal renses.

Jeg ønsker at sætte nogle tanker igang hos dig, og håber du vil speculere over hvad vi gør ved alle de syge i menigheden.

I Torahen blev de spedalske sat udenfor lejren, og formoder jeg, draget omsorg for der, indtil de blev erklæret for raske af menighedens præster som synede dem.

Jeg er ikke fortaler for at de syge ikke skal komme i menigheden om søndagen, men jeg er fortaler for, at der laves tjenester i menigheden, der holder møder for de der er syge, nogle gange om måneden, og tager sig af dem der, samlet, og prædiker, vidner, underviser, indtil at de er hjulpet dertil hvor de har set nåden og hvad Jesus gjorde på korset.

Der er da folk der bliver helbredte på de ugentlige møder, ja, men hele menigheden har jo brug for varieret kost, og ikke det samme som de syge har brug for, så derfor, lad alle komme om søndagen, eller lørdagen eller hvor man mødes, og ellers de syge nogle gange om måneden i løbet af ugen, for at tage sig af dem.

De fattige har i jo altid hos jer, siger Jesus, men det samme kan jo siges om de syge, hvem kender ikke folk der er syge, som trænger til hjælp?

Lad os bede om, at Gud må oprette disse tjenester i menighederne, så folk i menigheden ikke halter igennem livet, syge og forkomne.

Denne hjemmeside © Alpha og Omega Ministries 2019 - design: O Madsen Media