Artikler

Tro

Formålet med tro, håb og forventning

2Mos14.13
Men Moses svarede Folket: "Frygt ikke! Hold blot Stand, så skal I se Herrens Frelse, som han i Dag vil hjælpe eder til,

Hvad er formålet med tro, håb og forventning? Er det at vi bare kan løbe afsted, ude af Guds kontrol, på egen vilje? som vi selv har lyst?

Troens udgangspunkt, ja håb og forventningen, er samme som beskrives i Ezekiel 37, hvor Ezekiel er totalt klædt af, han har ikke den stor hallelujatro som mange moderne kristne har, sejrs kristne der bare råber at Gud kan både det ene og det andet, men de er aldrig blevet klædt af, som Ezekiel.

Ezekiel blev spurgt om de døde ben kunne blive levende, han var klædt af, hvor Gud ønsker at vi alle bliver klædt af så Han kan komme til.

Jesus siger lidt det samme i Johannes evangeliet.

Joh 6.6
Men dette sagde han for at prøve ham; thi han vidste selv, hvad han vilde gøre.

Hvis Jesus ved hvordan det skal gøres, så kan du være helt roligt, så skal det nok gå.

Men lad os lige se på et vers fra salmerne.

Salme 62.5 KJV
Min sjæl, vent du kun på Gud; for min forventning er fra Ham.

Vi ved at Jesus er troens banebryder og fuldender, ja, han er den der fylder os med håb, ja, også vor forventning er fra ham, altså kan alt dette vel siges på denne måde:

Formålet med tro, håb og forventing er at høre Guds røst der siger: "Frygt ikke! Hold blot Stand, så skal I se Herrens Frelse, som han i Dag vil hjælpe eder til."

Disse ting er Guds røst der siger, "her er vejen du skal gå".

Udgangspunktet er jo, at vi er døde med Kristus, og en død kan jo slet ikke gøre alle disse ting, altså, Gud forventer intet af dig, som Han ikke allerede har lovet at virke i dig i forvejen, men problemet er ofte at vi glemmer at vi er døde, eller så at vi ikke er klædt af, så Han kan komme til.

Så stå nu her og se Guds frelse.

Denne hjemmeside © Alpha og Omega Ministries 2019 - design: O Madsen Media