Bøn

Falsk lære

(Mt 13:27-29)
27 Husbondens folk kom så og spurgte: Herre, såede du ikke god sæd i din mark? Hvor kommer da ukrudtet fra? 28 Han svarede: Det har en fjende gjort. Folkene spørger ham så: Vil du have, at vi skal gå ud og luge det væk? 29 Han svarer dem: Nej, for når I luger ukrudtet væk, kommer I til at rykke hveden op sammen med det.

Bibelen forbyder mig på en måde at undgå at tale ud imod falske lærere, af den årsag, som nævnt her, at mankommer til at rykke nogle af de sande troende op med rode.

Risikoen for at nogle af de sande omvendte og troende tror eller følger en falsk lære er faktisk til stede, og man kan risikere at folk går deres vej, istedetfor at hjælpe dem til at forlige sig med Jesus på de punkter de går forkert.

Jeg vil foreslå en mere forsigtig vej, nemlig den ved der hedder "bønnens vej", bed for kirken, at den må rydde op i egne rækker, at den må herliggøre Jesus, at den må stå uden plet og rynke, at den giver Gud lov til at rydde op og afsløre hvad der er sandt, og hvad der er løgn.

Paulus selv taler om falske lærere, som ulve går på rov i flokken, men derfor har vi ældste, som vogter menighedens lære.

Lad os bede for, at Gud må få sin vej med menigheden. At den ikke kun må være rettet ind, men også at kærlighed til sandheden må vokse, samt kærligheden til mennesker, så vor søgen tilbage til den rette lære må være for Kristi skyld, for menneskers skyld, for hvem vor tjeneste står.

Denne hjemmeside © Alpha og Omega Ministries 2019 - design: O Madsen Media